We Jazz löytyy joulukuun alussa niin elokuvateatterista, yökerhosta kuin Tallinnastakin

Dalindèo-yhtyeen konsertti on omistettu puolalaissäveltäjä Krzysztof Komedan (1931-1969) musiikille. © Miikka Pirinen

We Jazz on joulukuun alun tapahtuma, joka tuo kotimaisia ja ulkomaisia artisteja vuosittain vaihtuviin esityspaikkoihin Helsingissä. Joulukuun 2.-9. päivän välillä We Jazz järjestää 14 tapahtumaa, joissa soittaa (ainakin) 27 jazzartistia tai -yhtyettä.

Esityspaikat on We Jazzin omien sanojen mukaan “pyrkien mahdollisimman toimivan kontekstin luomiseen musiikille”, ja niinpä tapahtuman jazzkeikkoja löytää muun muassa äänitaidegalleria Akusmatasta, Kaiku- ja Ääniwalli-yökerhoista, elokuvateatteri Andorrasta, Kahvila Sävystä, Pelican Self Storage -varastovuokraamosta sekä Suvilahden, Korjaamon ja G Livelabin kaltaisista tavanomaisemmista konserttitiloista. Lisäksi itsenäisyyspäivänä We Jazz tekee vierailun Tallinnan Sveta Baariin, ja yksi konserteista on “salakeikka”, jonka esityspaikka ilmoitetaan aivan viime hetkellä ja esiintyjä ei ole etukäteen tiedossa.

Ulkomaisia vieraita ovat tänä vuonna pohjoismaalais-brittiläiset Phronesis, Y-OTIS ja Enemy, norjalaiset Kim Myhr ja Moskus, saksalainen Philippe Groper‘s Philm, Anteloper, Jonah Parzen-Johnson ja Logan Richardson Blues People Yhdysvalloista sekä yleispohjoismaalaiset Johanna Sulkunen Sonority, Koma Saxo ja Richard Andersson Nor. Suomalaisista nimistä We Jazz nostaa nousevana tähtenä esiin Mikael Saastamoisen Perussastamalan; muita kotimaisia artisteja ja yhtyeitä ovat Aki Rissanen Trio, Ainon, Dalindèo, Alder Ego, Bowman Trio, Ernie Hawks & The Soul Investigators, Verneri Pohjola Mika Kallio, Ilmiliekki Quartet, Timo Lassy, Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim sekä Mopo-yhtyeen Mopocalypse Festival. Koko ohjelma on luettavissa täältä. Rondo tekee arviot lauantain 8.12. ja sunnuntain 9.12. konserteista.