Ville Matvejeffille jatkosopimus Jyväskylä Sinfoniaan

 

Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari Ville Matvejeffin sopimusta on jatkettu kesäkuuhun 2022 saakka. Uusi kaksi- ja puolivuotinen sopimuskausi astuu voimaan tammikuussa 2020 nykyisen kauden päättyessä. Sopimus pitää sisällään 6–8 vuosittaista konserttia sekä mahdollisten kiertueiden ja levytysten johtamisen.

Ville Matvejeff. © Tuukka Järventausta

Kapellimestariutensa ohella myös pianistina ja säveltäjänä menestynyt Matvejeff (s. 1986) aloitti Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina tammikuussa 2014. Hänen kaudellaan orkesterin konsertit ovat olleet monesti loppuunmyytyjä, ja keväällä 2018 täyttöaste oli 90,3 prosenttia. Matvejeff valittiin hiljattain myös Savonlinnan Oopperajuhlien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi nelivuotiskaudelle 2019-2022.

“Yhteistyö Ville Matvejeffin kanssa on ollut orkesterille ja yleisöllemme erittäin antoisaa. Olen erittäin tyytyväinen, että meillä on mahdollisuus jatkaa taiteellista kehitystyötä yhdessä Matvejeffin kanssa, ja että hän on vahvasti sitoutunut yhteistyöhän orkesterimme kanssa”, kertoo Jyväskylä Sinfonian intendentti Nikke Isomöttönen.