Viikkotiedote 11/2019: Kuhmon Kamarimusiikki ja taidetestaajat, musiikkilehti Rumba lopettaa

Ilta musikaalien parissa -konsertin kuvastoa. © Tiina Hauta-aho

Kuhmon Kamarimusiikki saa vieraikseen yli 900 nuorta taidetestaajaa konsertteihinsa Kuusamossa 21.3. ja Kuhmossa 22.3. Taidetestaajat-projektissa kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset tutustuvat taitesiin eri ympäristöissä, mutta Kuhmon kamarimusiikin kahdesta esityksestä muodostuu tähän mennessä suurin kertaosallistujamäärä. Tunnin maailmanympärimatkalle vievät sävellykset Jean Sibeliukselta, Manuel de Fallalta, Johannes Brahmsilta, John Cagelta ja Vladimir Mendelssohnilta. Esiintymässä ovat pianisti Irina Zahharenkova, viulisti Daniel Rowland, sellisti Martti Rousi ja Kamarimusiikin taiteellinen johtaja, alttoviulisti Vladimir Mendelssohn.

Musiikkilehti Rumba lakkautetaan painomuodossaan taloudellisen kannattamattomuuden vuoksi. Vuonna 1983 perustettu Rumba tunnetaan pop- ja rockmusiikkijournalismistaan ja etenkin valtavirran ulkopuolisten artistien ja alakulttuurien esille tuomisesta. Viimeinen numero ilmestyy 24.5., minkä jälkeen lehti jatkaa olemassaoloaan vielä Internetissä. Rumban omistaa Pop Media Oy.

Vuonna 2016 perustettu lahtelainen kulttuuriosuuskunta Kellopeli on saavuttanut kotikaupungissaan suurta suosiota Lahden kaupunginteatterin gaalakonserteillaan Ilta musikaalien parissa ja Ilta Oscarien tapaan. Musikaalikonsertti on myynyt loppuun sekä kaksi alkuperäistä näytöstä että kaksi lisänäytöstä, ja kolmas on vielä luvassa 6. huhtikuuta. Samoin Ilta Oscarien tapaan sai lisänäytöksen 7.4. kahden alkuperäisen lisäksi.

Rauman kaupunginteatterin runo- ja musiikkiesitys Maailman valot lähtee kiertueelle ympäri Rauman kaupunkia – hoitolaitoksiin ja avustusjärjestöjen tiloihin. Suomalaiskirjailijoiden tekstit ovat saaneet esityksessä uudet sävelet Perttu Suomisen kynästä. Esitys on tilattavissa maksutta kaupunginteatterilta.