Verneri Pohjolalle Yrjö-palkinto

Verneri Pohjola © Dave Stapleton

Tampere Jazz Happeningissa jaettiin vuoden Yrjö ja Varjo-Yrjö -palkinnot.

Trumpetisti Verneri Pohjola palkittiin Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla Tampere Jazz Happening -tapahtumassa 3. marraskuuta. Pohjola tunnetaan muun muassa yhtyeistään Verneri Pohjola Quartet ja Verneri Pohjola Group. Palkinto on jaettu joka vuosi aina vuodesta 1967 lähtien.

”Oman soundin jo varhaisessa vaiheessa löytänyt Pohjola on mestarillinen tilankäyttäjä. Yhtyeenjohtajana ja säveltäjänä Verneri Pohjolaa on verrattu alan suurimpiin jo tässä vaiheessa uraa”, perusteli palkinnon antoa Jazzliiton hallituksen puheenjohtaja Petteri Klintrup.

Yrjö-palkinto on taideteos, joka vaihtuu joka vuosi ja Jazzliitto tilaa sen aina varta vasten palkittavaa henkilöä varten. Tänä vuonna palkinnon suunnitteli porvoolaistaiteilija Jenni Tuominen.

Jenni Tuomisen taideteos Big Girl.

”Pohdin, mikä olisi hyvä palkinto tämänvuotiselle palkinnon saajalle. Mieleeni muotoutui voimakas ja sielukas naishahmo. Se on nimeltään Big Girl ja kuvastaa meissä kaikissa olevaa herkkyyttä, josta syntyy voimavaramme”, Marimekollekin kuoseja suunnitellut Tuominen kertoo.

Samassa tapahtumassa Yleisradion Jazzradio antoi jokavuotisen Varjo-Yrjö -palkintonsa Koko Jazz Clubille. Klubi toimii Helsingissä Koko Teatterin yhteydessä ja tarjoaa sekä kotimaista että kansainvälistä huippujazzia. Vuonna 2015 klubi laajensi tarjontaansa aloittamalla säännölliset klubi-illat myös Iisalmessa.

Lue lisää aiheesta:

Teit’ isäin astumaan – tai sitten ei