Vaasan kaupunginorkesterille on valittu uusi intendentti

Sopraano Mia Huhta on Vaasan kaupunginorkesterin uusi intendentti. Kuvalähde: Vaasan kaupunki

Vaasan kulttuuri- ja liikuntalautakunta on valinnut tiistaina 5. marraskuuta Vaasan kaupunginorkesterin uudeksi intendentiksi sopraano Mia Huhdan. Huhta on arvostettu ja palkittu oopperalaulaja, joka on esiintynyt niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lautakunnan mukaan hänen vahvuuksiaan ovat klassisen musiikin alan asiantuntemus sekä laajat kansainväliset verkostot. Tällä hetkellä Huhta työskentelee Suomen kansallisoopperan ja -baletin lauluosaston päällikkönä. Huhta on aiemmin työskennellyt muun muassa Joensuun kaupunginorkesterin intendenttinä sekä Raaseporin kaupungin kulttuurisuunnittelijana.

“Olen valtavan kiitollinen voidessani työskennellä sen lajin äärellä, jossa yhdistyvät rakkaus, intohimo, ihmiset ja kauneus. Odotan yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja mahdollisuutta kohdata sekä rakentaa yhdessä energistä kaupunkia, jossa asuu onnellisia ihmisiä”, Huhta sanoo.

Vaasan kaupunginorkesterin intendentin virkaa haki 11 henkilöä, joista kolme ei täyttänyt kelpoisuusvaatimusta. Kaupunginorkesterin nykyinen intendentti Merja Tyynelä jää eläkkeelle 1.2.2020.