Uusi intendentti aloitti työt Mikkelin kaupunginorkesterissa

Jaakko Antila on musiikin alan töiden lisäksi tunnettu myös liigatason lentopalloilijana, joka on pelannut kaikkia sarjatasoja.

“Pyrimme kartoittamaan uusia toimintatapoja ja madaltamaan kynnystä tulla konserttia kuuntelemaan.”

Mikkelin kaupunginorkesterin uutena intendenttinä aloitti tämän vuoden alussa Jaakko Antila. 35-vuotias Antila on toiminut aiemminkin Mikkelin kaupunginorkesterissa nuotistonhoitaja-tuottajan sijaisena syyskauden 2017 ajan. Orkesterin aiempi intendentti Nikke Isomöttönen siirtyi tällöin vastaavan tuottajan tehtäviin Jyväskylä Sinfoniaan.

”Työssäni haluan painottaa, ettei klassinen musiikki suinkaan ole jäykkää, vaan se voi olla viihdettä, piristystä ja kokemuksia siinä missä esimerkiksi urheilukin”, Antila kertoo.

Antilan mukaan orkesterin yhteistyökuviot syventyvät hänen toimikaudellaan. Yrityksiä, seuroja ja järjestöjä tullaan lähestymään maakunnallisesti, uusia toimintatapoja kartoitetaan ja yleisön kynnystä tulla orkesteria kuuntelemaan pyritään edelleen madaltamaan.

Mikkelin kaupunginorkesteri on kahdentoista soittajan jousiorkesteri, joka onnistuu pienen kokonsa vuoksi tekemään usein konsertteja myös kauppakeskuksissa, sairaaloissa, palvelukodeissa tai kouluissa. Orkesteri pyrkii tekemään matalan kynnyksen vierailuja jatkossakin.

”Toisaalta orkesterilla on joitakin rajoituksia ohjelmistolle, mutta sitä asiaa kompensoidaan yhteistyöllä”, Antila lisää.

Orkesteri aloittaakin syyskautensa yhteistyössä Saimaa Sinfoniettana Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa konserteissa 25.–26.1.2018. Helmikuun alussa on puolestaan luvassa Jorma Panulan vetämä kapellimestarien mestarikurssi.