Teosto-palkinnon 2019 ehdokkaat julki

© AJ Savolainen

Musiikin tekijänoikeusjärjestö Teosto on julkaissut tiistaina ehdokkaansa vuoden 2019 Teosto-palkinnon saajiksi. Ehdolla on seitsemän teosta tai teoskokonaisuutta, joilla on yhteensä yksitoista säveltäjää ja/tai sanoittajaa.

Ehdolla ovat Stina Koistisen ja Nicolas Rehnin sävellykset ja sanoitukset Color Dolor –yhtyeen albumilla Love, Hilda Länsmanin ja Ulla Pirttijärven sävellykset ja sanoitukset sekä Samuli Laihon ja Teho Majamäen sovitukset Solju-yhtyeen levyllä Ođđa Áigodat, Sebastian Hillin orkesteriteos Snap Music, Litku Klemetin sävellykset ja sanoitukset albumillaan Taika tapahtuu, Tuomas Palosen sävellykset ja sovitukset albumillaan Tuomas Palonen, Alex Freemanin kuoroteos Under the Arching Heavens sekä Kasperi Laineen ja Pekka Luostarisen sävellykset ja sovitukset sekä Kasperi Laineen sanoitukset levyllä Vihapuheita ja rakkauslauluja.

Teosto-palkinnon summa on 2-4 teokselle tai teoskokonaisuudelle jaettaessa yhteensä 40 000 euroa, yhdelle ehdokkaalle tullessa 25 000 euroa. Palkinnon voittaja julkistetaan 25. huhtikuuta.

Esiraatiin kuuluivat muusikko-musiikkitoimittajat Arttu Tolonen (esiraadin pj), Tuuli Saksala ja Amanda Kauranne, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro, musiikkitoimittaja Wilhelm Kvist, viulisti Eriikka Maalismaa ja dj Bunuel.