Tapiola Sinfoniettalle Diapason d’Or -levypalkinto

Tapiola Sinfonietta. © Antti Kangassalo

Tapiola Sinfoniettan yhdessä kapellimestari Jean-Jacques Kantorowin sekä pianisti Alexandre Kantorowin kanssa äänittämä Camille Saint-Saënsin kolmannen, neljännen ja viidennen pianokonserton sisältämä levy on saanut arvostetun Diapason d’Or -palkinnon. Levy palkittiin nuorten lahjakkuuksien sarjassa. Kyseinen levy on jo aiemmin syksyllä saanut ranskalaisen Classica-lehden Vuoden levy -palkinnon. Lisäksi levy on ehdolla International Music Awards (ICMA) -palkinnon saajaksi.

Diapason d’Or -palkintojen saajien joukossa oli myös muun muassa Magnus Lindbergin klarinettikonserton sisältävä Liègen kuninkaallisen filharmonisen orkesterin levy, jolla klarinettikonserton tulkitsee Jean-Luc Votano. Myös tämä levy on yksi ICMA-palkinnon saajaehdokkaista.

Diapason d’Or de l’Année -palkinto on maailman merkittävimpiä klassisen musiikin levytysten tunnustuspalkintoja, joita on jaettu vuodesta 2007 lähtien. Palkintojen saajat valitsee ranskalaisen klassiseen musiikkiin erikoistuneen Diapason-lehden ja France Music -radiokanavan toimittajakunta. Palkintoa voikin verrata brittiläiseen Gramophone-palkintoon. Palkinnot jaettiin Pariisissa viime viikolla, keskiviikkona 26. marraskuuta.