Tammisaaren kesäkonserteissa romantiikkaa ja nuoria tähtiä

Jonathan Roozeman esittää Tammisaaressa Saint-Saënsin sellokonserton Suomalaisen Kamariorkesterin kanssa. Kuvalähde: artisti

Suomalaisen Kamariorkesterin kuratoimat Tammisaaren kesäkonsertit järjestetään tänä vuonna keskiviikosta lauantaihin 1.-4.8. Valtaosa kuudesta konsertista järjestetään Tammisaaren kirkossa kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemian soittajia esiintyy itse kamariorkesterin kanssa.

Ohjelmisto on pääosin klassismin ja romantiikan kausien musiikkia, sisältäen Schubertin, Schumannin, Tsaikovskin, Beethovenin, Saint-Saënsin ja Henri Vieuxtempsin musiikkia. Solisteista maineikkain on venäläispianisti Elisabeth Leonskaja; lisäksi nousevat nuoret sisarukset, sellisti ja viulisti Jonathan ja Rebecca Roozeman kuullaan tähdittämässä konserttoa kumpainenkin. Basisti-säveltäjä Lauri Porraa kuullaan avajaiskonsertissa yhdessä Jonathan Roozemanin kanssa, johon he ovat uudelleensovittaneet Johann Sebastian Bachin soolosellosarjat sellolle, sähköbassolle ja elektroniikalle.