Taavi Oramo kiinnitetty arvostetulle HarrisonParrot-agentuurille

Taavi Oramo on kapellimestariutensa ohella myös klarinetisti, laulaja sekä Tölöläb-yhtyeen ja Eloa-festivaalin perustajia. © Tero Ahonen

Kapellimestari, klarinetisti ja laulaja Taavi Oramo on allekirjoittanut sopimuksen arvostetun brittiläisen HarrisonParrott-agentuurin kanssa. Vuonna 1969 perustetulle artisti- ja projektitoimistolle kirjautumista on yleisesti pidetty ponnahduslautana maailmanmaineeseen, ja sen listoilla on tälläkin hetkellä suomalaisia huippuja, kuten Susanna Mälkki, Pekka Kuusisto, Karita Mattila, Osmo VänskäHannu Lintu, Dalia Stasevska, Lilli Paasikivi, Santtu-Matias Rouvali, Klaus Mäkelä, Jonathan Roozeman – sekä Oramon isä Sakari Oramo.

Oramo on tehnyt Sibelius-Akatemiaan sekä klarinetti- että kapellimestaridiplomin. Hänen kapellimestariuransa noteerattiin Oramon paikatessa nopealla varoitusajalla peruutuksia sekä Radion sinfoniaorkesterin että Tapiola Sinfoniettan korokkeilla. Myös Oramon oma kokonaisuus Tapiola Sinfoniettan kanssa sai kiitettävät arviot. Johtamisensa ohella Oramo on esiintynyt klarinetistina mm. Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Joensuun, Kuopion ja Lappeenrannan kaupunginorkesterien kanssa sekä laulanut muun muassa Suomalaisen barokkiorkesterin, Helsingin barokkiorkesterin, Sinfonia Lahden sekä Urkuyö ja aaria -festivaalin solistina. Hänet tunnetaan myös puupuhaltimia, improvisaatiota ja eloelektroniikkaa yhdistävästä Tölöläb-yhtyeestä sekä Heta Ahon kanssa perustamastaan Eloa-festivaalista.