Siljamari Heikinheimosta Rauma Festivon taiteellinen johtaja

Siljamari Heikinheimo © Teemu Mattson

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Tehtävässä ovat vuorotelleet vuodesta 2012 Jan Söderblom ja Mika Kares.

Heikinheimo (s. 1985) jättäytyi pois Radion sinfoniaorkesterista vuonna 2016 vapaaksi taiteilijaksi ja on myös toiminut Tapiola Sinfoniettan ja Lapin kamariorkesterin konserttimestarina. Säännöllisten viulistina esiintymisen lisäksi hän on suunnitellut ja toteuttanut musiikkifestivaaleille myös monenlaisia konsertti- ja esityskokonaisuuksia.

“Pidän aiheista, joissa on yleisölle selkeä samastumispinta. Suunnittelen konsertteja ja esityksiä, joita itse haluaisin kokea. Erityisen iloinen olen taiteellisesta yhteistyöstä raumalaisten tahojen kanssa: koen tärkeäksi, että Rauma Festivo on raumalaisten näköinen”, Heikinheimo kertoo tiedotteessa.

Rauma Festivon elokuun 2021 esiintyjät ja ohjelma julkaistaan maaliskuussa, jolloin konserttien toteutustapa ja sallitut yleisömäärät ovat paremmin ennakoitavissa. Ohjelmaan sisältyy mm. Kurt Weillin teos, jota ei ole Suomessa nähty näyttämöllä sitten vuoden 1976. Luvassa on myös Rauman taidemuseon kanssa toteuttava yhteinen projekti.