Seuraava Gergijev-sukupolvi debytoi Mikkelin musiikkijuhlilla

Valeri Gergijev on toiminut musiikkijuhlien taiteellisena johtajana alusta saakka. © Laura Luostarinen

Juuri kahdettakymmenettäseitsemättä kertaa käynnistyneillä Mikkelin musiikkijuhlilla nähdään tänä vuonna sukupolvenvaihdoksen sijaan pikemminkin sukupolvilaajentuminen, kun kapellimestari Valeri Gergijevin poika, pianisti Abisal Gergijev esiintyy tänään festivaaleilla ensimmäistä kertaa.

Vuonna 2000 syntynyt Abisal Gergijev aloitti pianonsoiton nelivuotiaana ja on lapsuus- ja nuoruusaikansa opiskellut Pietarin konservatorion yhteydessä toimivalla erikoismusiikkiluokalla. Tällä hetkellä hän opiskelee Alexander Sandlerin johdolla. Mikkelin musiikkijuhlat ovat tulleet nuorelle pianistille lapsuusajan kesien kautta tutuiksi. Sooloresitaalissa kuullaan Chopinia, Rahmaninovia, Schubertia ja Šostakovitšia.

Itse maestro-Gergijev, joka on johtanut festivaalia sen perustamisesta asti vuodesta 1991, on tuonut jälleen Mariinski-teatterin baletin ja orkesterin esiintymään konserttitalo Mikaeliin. Eilisen avajaiskonsertin ohella pietarilaista orkesteria voi kuulla vielä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Lisäksi luvassa on Mikkelin kaupunginorkesterin konsertti, vokaali- ja jazzmusiikkia sekä oheisohjelmaa.