Savonlinnan oopperajuhlien vuoden 2019 ohjelmisto julki

Ensi kesän Sevillan parturin ohjaaja Kari Heiskanen ja pääroolin laulava Ville Rusanen. © Petri Saarelainen

Tämän vuoden Savonlinnan oopperajuhlien kynnyksellä on jo julkaistu ensi vuoden kesän ohjelma lähes kokonaan. Uutuutena Savonlinnaan saapuu ensi kertaa Gioacchino Rossinin Sevillan parturi, jonka ohjaa Kari Heiskanen.

Sevillan parturissa on yllätyksiä ja toiminnallisuutta, se on kaikin puolin värikäs farssi. Juonihan on koomisissa oopperoissa aina sama: ensin asiat sotketaan, sitten ratkaistaan. Lopussa kaikki ovat onnellisia, varsinkin sopraano ja tenori, koska he saavat toisensa ilman, että kukaan kuolee”, kertoo Heiskanen tiedotteessa. Sevillan parturin puvustuksesta vastaa muotisuunnittelija Teemu Muurimäki ensimmäisenä oopperapuvustuksenaan.

Vierailevista oopperoista toinen on Wienin Volksoperan produktio Johann Straussin klassikko-operetista Lepakko. Toinen vierailu on vielä jätetty salamyhkäisyyden verhoihin. ”Sen voin jo sanoa, että tuotanto on oopperajuhlien historian suurin panostus, ja myös tuotannollisesti poikkeuksellisen mittava”, kertoo Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti.

Ohjelmistoon myös palaavat Giuseppe Verdin Rigoletto sekä W.A. Mozartin Ryöstö seraljista. Lisäksi ensi kesänä kuullaan Mozartin C-mollimessu Kerimäen kirkossa, ja oopperajuhlien osana järjestetään Timo Mustakallio -laulukilpailu. Tämän vuoden ohjelma alkaa perjantaina 6.7. Pjotr Tšaikovskin Patarouvalla.