Poikkeusoloja Meidän Festivaalilla

Kamus-kvartetti esiintymässä Ainolassa. Kuva: Maarit Kytöharju

Meidän Festivaalia juhlitaan Järvenpäässä ja Tuusulassa tämän viikon ajan. Poikkeus-nimeä kantavan festivaalin yleisökoot vaihtelevat kahdesta henkilöstä reiluun sataan konserttikävijään.

Taiteellinen johtotiimi Kamus- kvartetti. lupaa festivaalistaan riuskaa, ketterää ja pippurista. Konserteissa pohditaan mm. musiikin ja luonnon monimuotoisuutta ja tehdään sävelsoutuja Tuusulanjärvelle. Kamuslaisten lisäksi festivaaliviikolla esiintyvät mm. Frigg, viulisti Pekka Kuusisto, pianisti Paavali JumppanenDuo Emilia Lajunen ja Suvi Oskala, kitaristi Ismo Eskelinen, pianisti Aki Rissanen, säveltäjä Tytti Arola ja biologi Leena Luoto. Rumpali Olavi Louhivuori esiintyy videota ja livemusiikkia yhdistelevässä installaatiossa Glenn Kotchen ja Tony Buckin kanssa.

Konsertteja kuullaan sisällä ja ulkona mm. Ainolassa, Halosenniemessä, Suvirannan ja Kallio-kuninkalan puutarhoissa, Aleksis Kiven kuolinmökillä, Järvenpää-talolla sekä paikallisissa palvelukodeissa. Kansainvälisiä vieraita Meidän Festivaalilla 2020 nähdään vain etänä.

Kapasiteetit festivaalin konserteissa ovat pieniä, ja tapahtumiin on saatavilla enää hajalippuja. Friggin konsertti 29.7. sekä Pekka Kuusiston, Paavali Jumppasen ja Kamus-kvartetin konsertti 31.7.striimataan konserttikotiin.fi -palvelussa, ja Yle radioi osan konserteista.