Paraisilla seikkaillaan barokin labyrinteissa neljättätoista kertaa

Viulisti Anna Rainio, sellisti Elina Mattila, cembalisti Laura Ollberg-Ekman ja teorbinsoittaja Mikko Ikäheimo. ©Jaakko Paarvala

Syksy on täynnä monenlaista tapahtumaa vanhan musiikin ystäville – eikä niiden takia tarvitse välttämättä matkustaa pääkaupunkiseudulle asti. Vaasa Baroquen ohella käynnistyy lokakuun alkuun myös Pargas barocksällskapin eli Paraisten barokkiyhdistyksen järjestämä Barokin labyrinteissa -festivaali. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2004 ajatuksesta entisöidä Furuvikin kartanon labyrinttipuutarha ja pitää siellä konsertti. Tapahtuma käynnistyi lopulta barokkimusiikin konserttisarjana ja on ainoana Turunmaan vanhan musiikin tapahtumana jatkanut tähänkin asti.

Festivaali käynnistyy 4.10. Paraisten VPK-talolla Anna Rainion, Elina Mattilan, Laura Ollberg-Ekmanin ja Mikko Ikäheimon muodostamalla kvartetilla, joka soittaa Nicola Matteisin musiikkia viululle ja continuoryhmälle. 5.10. saapuu Paraisten kirkon kappeliin cembalisti ja kapellimestari Aapo Häkkinen sooloresitaalikonsertin merkeissä. Lauantaina hän vaihtaa roolia kapellimestariksi, kun sopraano Tuuli Lindeberg ja mezzosopraano Erika Back sekä Parbarock-festivaaliorkesteri esittävät Händelin aarioita ja alkusoittoja. Sunnuntaina 7.10. festivaali vierailee Turussa, jossa kuullaan “periodiympäristössä” eli Turun linnassa musiikkia Tanskan kuninkaan Kristian IV:n 1500- ja 1600-luvun vaihteen hovista tanskalaisen Duo Blackguardin esittämänä.

Virallisen ohjelman ohessa esiintyjävieraat pitävät myös pop up -konsertteja Paraisilla perjantai- ja lauantaipäivällä.