Oulun musiikkijuhien nostoina mm. pelimusiikki ja konsertti-illalliset

Anu Komsin ja Marzi Nymanin duokonsertilta voi odottaa mitä vain. © Maarit Kytöharju

Oulun musiikkijuhlat käynnistyvät 29. kertaa sunnuntaina 10.3. ja jatkuvat kahden viikon ajan aina 24.3. saakka. Taiteellisen johtajan Jaakko Kuusiston kuratoima ohjelma sisältää niin klassista musiikkia, jazzia, kansanmusiikkia, populaarimusiikkia kuin näyttämöteoksiakin.

Erityiseen valokeilaan on nostettu tänä vuonna muun muassa tietokone- ja konsolipelien musiikki. Oulu Sinfonian Symphonic Memories –konsertti, joka sisältää muun muassa Final Fantasy- ja Chrono Trigger -pelien musiikkia, esitetään musiikkijuhlien aikana kolmeen otteeseen. Myös kotimaisen Game Music Collective -orkesterin viisihenkinen pienyhtye esittää sekä klassikkopelisarjojen että uudempien pelien musiikkia. Musiikkijuhlilla järjestetään 14.3. myös kansainvälinen Game Audio Awards –palkintogaala.

Toinen teema on Kokkeja & Koteja -konserttisarja, jossa musiikkiesityksiä kuullaan seitsemässä harvemmin konserttipaikkana toimivassa tilassa, mm. yksityiskodeissa ja ateljeissa. Konsertit ovat ruokateemaisia.

Esiintyjinä musiikkijuhlilla ovat monissa rooleissa muun muassa pianisti Iiro Rantala sekä saksofonisti Jukka Perko. Myös Jaakko Kuusisto soittaa kuudessa konsertissa ja johtaa neljä Oulu Sinfonian konserttia. Yhtyetarjonnassa on mm. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, kolmen laulajan ja kontrabasistin poikkityylillinen Signe sekä yhteistyössä samanaikaisesti järjestettävän Samuelin Poloneesin kanssa huuliharppuyhtye Sväng ja virolainen Trad. Attack!. Sopraano Anu Komsi esiintyy useammassa konsertissa, muun muassa Marzi Nymanin kanssa, joka nähdään kitaran sijaan poikkeuksellisesti urkujen ääressä. Muita esiintyjiä ovat mm. laulajat Ismo Alanko ja Aili Ikonen, pianisti Heini Kärkkäinen, cembalisti Elina Mustonen, Atte Kilpeläisen ja Tomas Djupsjöbackan duo sekä Compañía Kaari & Roni Martínin KILL Carmen -tanssiteos.