Orfeus manalassa -operetti saa ensi-iltansa Helsingin konservatoriolla

© Heikki Tuuli

Helsingin konservatorio toteuttaa kevään näyttämötuotantonaan 15.2.-3.3. Jacques Offenbachin operetin Orfeus manalassa. Offenbachin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 200 vuotta, ja Orfeus manalassa – Offenbachin ensimmäinen täysmittainen operetti – juhlii 160-vuotispäiviään.

“Orfeus manalassa sopii hyvin nuorille laulajille. Yritämme löytää aina sellaisia teoksia, joissa opiskelijat pääsevät kehittymään, eivätkä joudu laulamaan liian varhain liian vaikeita rooleja. Opiskelijoille on tärkeää saada kokemus kokonaisesta oopperaproduktiosta sinfoniaorkestereineen ja koko koneistoineen akustisesti erinomaisessa salissamme”, toteaa korrepetiittori Ilona Lamberg.

Juulia Tapolan ohjauksessa antiikin Kreikan klassikkotaru on viety rokokoon ja 1950-luvun tunnelmiin, mutta myös nykypäivän catwalkeille ja neonvaloihin. Esityksen kolmekymmentä laulajaa ovat pääosin Helsingin konservatorion opiskelijoita. Lisäksi operetissa esiintyy myös Metropolia Ammattikorkeakoulun, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita ja Sibelius-lukion tanssilinjan opiskelijoita. Helsinki Concordia -orkesterin kapellimestarina toimii Petri Sakari.

Rondo tekee lauantain 16.2. esityksestä arvion.