Opetus- ja kulttuuriministeriöltä lisäavustus kulttuurille ja taiteen perusopetukselle

Kuva: Shutterstock

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on maanantaina 14.12. myöntänyt lähes 17 miljoonan euron korona-avustukset taide- ja kulttuurilaitoksille. Avustuksia myönnettiin sitä hakeneille valtionosuutta saaville museoille, teattereille, orkestereille sekä Suomen kansallisooppera ja -baletille, Kansallisgallerialle ja Suomen Kansallisteatterille.

Museoille tukea myönnettiin yhteensä 2 000 500 euroa, orkestereille 1 425 000 euroa, teattereille 10 000 000 euroa ja kansallisille kulttuurilaitoksille 3 500 000 euroa.  Lisärahoitusta käytetään muun muassa korvaamaan tulomenetyksiä, toiminnan uudelleen käynnistämiseen ja kehittämiseen kuten digitaalisiin palveluihin sekä toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen, jotta muun muassa lomautuksilta voitaisiin välttyä.

“Taloudellisten tappioiden lisäksi kyse on henkisestä hyvinvoinnista. Tarvitsemme sitä iloa ja niitä elämyksiä, mitä museot, musiikki, teatteri, tanssi ja muut kulttuurin muodot tuovat elämäämme. Haluamme turvata, että niiden järjestämiseen on edellytyksiä myös jatkossa ja auttaa toimijoita selviämään vaikeiden korona-aikojen yli”, sanoo ministeriön tiedotteessa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Lisäksi OKM on myöntänyt tänään 1,2 miljoonan euron korona-avustuksen niille taiteen perusopetuksen ylläpitäjille, jotka eivät saa opetustuntikohtaiseen valtionosuuteen perustuvaa rahoitusta. Avustus on myönnetty aiheutuneiden kustannusten kattamiseen ja toiminnan kehittämistarpeisiin.