Oodi satavuotiaalle Suomelle

© Suvi-Tuuli Kankaanpää

”Oi maamme Suomi synnyinmaa, soi sana kultainen.

Olkoot seuraavat sata vuottasi täynnä iloa ja onnea. Älköön vaikea menneisyytesi unohtuisi. Muistakaamme, mitä kaikkea hyvää kova työ sai siitä aikaan.

Jatkakoot siis seuraavat sukupolvet matkaansa muskareiden, musiikkiluokkien, bändikoulujen ja nuorten sinfoniaorkestereiden parissa! Olkoon musiikin voima kaikille sitä tahtoville avoinna jatkossakin.

Saakoot taiteilijasi, kulttuurisi näkyvimmät edustajat tehdä työtään rauhassa ja kunnioitettuina. Tulkoon päättäjille tarkkuutta huomata taiteen arvo, sydäntä rakastaa sitä ja viisautta tehdä oikeat valinnat.

Kaikukoot laulusi kotimaata ylistäen iloisina ja onnellisina! Jääkööt pois sanat muiden kansojen tai valtojen lyömisestä. Kuulukoon musiikki ylitsevuotavaisena peruskouluissa, mediakanavilla, konserttisaleissa, palvelukodeissa ja baareissa. Jatkukoon menestystarinasi niin pienimmän kuin suurimmankin artistin sydämessä nyt, aina ja ikuisesti.

Anna meidän jatkossakin oppia ylennykset ja alennukset, napolilainen sekstisointu ja jazzharmoniat. Tuokoot kuorolaulu ja kitaratunnit mieliimme älyä, oppimiskykyä ja kaiken voittavaa musiikin iloa.

Soikoon Finlandia lempeästi, pienen onnen kyyneleen jokaisen kuulijan silmäkulmaan tuoden! Muistelkaamme ikimuistoisia lauluja kuunnellessamme niitä, jotka ne meille kirjoittivat.

Satavuotias Suomi, onnea! Kiitos siitä, mitä kaikkea olet meille antanut! Olkoon tulevaisuutesi vielä sata kertaa entistä musikaalisempi, jatkukoon onnemme yhteinen!”

Kaikille oikein onnellista itsenäisyyspäivää toivottaen, Rondo Classic