Musiikin valtionpalkinnot Ari Angervolle ja Hietsun paviljongin musiikkiyhdistyksille

Arkistokuvaa Klassisen Hietsun tapahtumista. Alttoviulussa Lilli Maijala. Kuvalähde: Hietsun paviljonki

Valtion taidetoimikunnat ovat myöntäneet vuoden 2021 valtionpalkinnot ansioituneille taiteilijoille, työryhmille ja taideyhteisöille. Palkinnot jakoi 17.11. Kansallisoopperassa tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Palkintojen yhteissumma on 226 000 euroa.

Musiikin valtionpalkintoja myönnettiin kaksi kappaletta. Toisen sai kapellimestari ja viulisti Ari Angervo. Hän toimi Suomen Kansallisoopperan konserttimestarina ja myöhemmin sen pitkäaikaisena kapellimestarina sekä soitti Onni Suhonen -jousikvartetin jäsenenä. Angervo on toiminut Oulun, Rovaniemen ja Lappeenrannan kaupunginorkestereissa taiteellisena johtajana, johtanut kaikkia maamme orkestereita sekä vieraillut johtamassa ulkomailla.

Toinen musiikin valtionpalkinnoista myönnettiin Klassinen Hietsu- ja Hietsu is Happening -yhdistyksille. Klassisen Hietsun taiteellisina johtajina toimivat viulisti Eriikka Maalismaa, kitaristi Petri Kumela ja pianisti Emil Holmström; Hietsu is Happeningia luotsaavat Kumela, saksofonisti Mikko Innanen ja basisti Antti Lötjönen.

“Yhteisöjen jäsenet ovat jo pitkään omalla esimerkillään osoittaneet miten tärkeää on haastaa itseään, etsiä uutta ja ottaa riskejä. Tämä välittyy Hietsun Paviljongin rikkaan monimuotoisissa konserteissa, ja se on nostanut Töölön kylätalon mielenkiintoisimmaksi paikallistoimijaksi Helsingissä, ja siten rohkaisevaksi esimerkiksi koko Suomen musiikkikentälle”, palkintoperusteissa kerrotaan.