Ministeri säveltää Suomelle

Kulttuuriministeri Sampo Terho kertoo kuuntelevansa mielellään mm. progressiivista rockia ja heavy metalia.

Kulttuuriministerin tekemä sävellys esitetään marraskuussa Kuopiossa.

Kuopion kaupunginorkesterin Meet Me in Musical -konsertissa 23.11.2017 kuullaan muutakin kuin musikaalisävellyksiä. Kulttuuriministeri Sampo Terho on kertonut aiemminkin harrastavansa musiikkia, mutta nyt hän vie harrastuksensa askeleen pidemmälle. Konsertissa esitetään ensi kertaa kulttuuriministerin tekemä sävellys, Terhon teos nimeltä Satavuotiaalle Suomelle.

”Teosta voisi ehkä kutsua neoklassiseksi. Varmaan siinä kuulee sen, että kuuntelen myös paljon populaarimusiikkia, hevimusiikkia ja progressiivista musiikkia”, Terho kertoi sävellyksestään Ylen haastattelussa.

Teoksen on sovittanut sinfoniaorkesterille Heikki Elo, joka on toiminut myös Terhon kulttuurikummina Teoston kulttuurikummihankkeen puitteissa. Elo myös johtaa konsertin, jonka solisteina kuullaan Maria Ylipäätä ja Juha Kotilaista. Terho saapuu kuuntelemaan teoksensa kantaesityksen, jota hän kertoi Ylelle luonnollisesti jännittävänsä. Jatkoa sävellysuran parissa ministeri ei uskaltanut lupailla.

”Olen lähinnä kevyen musiikin huumoribändissä soittanut elävälle yleisölle pienessä ja yksityisessä piirissä, joten totta kai tämä on jännittävä ja hauska tapahtuma.”