Milanon La Scala -ooppera saapuu Savonlinnaan 2019

© Teatro alla Scala

Maailman kenties kuuluisin ooppera, milanolainen La Scala saapuu Savonlinnan oopperajuhlille ensi kertaa kesällä 2019. La Scala esittää juhlilla Giuseppe Verdin oopperan I masnadieri (suom. Rosvot) sekä laulajien juhlakonsertin.

”Milanon Teatro alla Scalan vierailu on meille suuri kunnia, sillä he vierailevat valikoidusti maailman oopperataloissa, nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. La Scalan vierailu on oopperajuhlien historian suurin panostus, ja myös tuotannollisesti poikkeuksellisen mittava. Italiasta Suomeen tulee lähes 230 ihmistä”, Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti kertoo.

Oopperan ohjaa David McVicar, joka on vieraillut myös Savonlinnan Oopperajuhlilla Rigoleton ohjaajana vuonna 2017. Rigoletto palaa ohjelmistoon kesällä 2019. La Scalan juhlakonsertissa esiintyvät laulajatähdet Sonya Yoncheva, Giorgio Berrugi, Leo Nucci ja Ferruccio Furlanetto.

Milanolaisjätin vierailusta on neuvoteltu jo vuosia. “La Scalan johtaja Alexander Pereira kävi kymmenisen vuotta sitten Savonlinnan Oopperajuhlilla ja ihastui. Aloittaessamme keskustelut mahdollisesta vierailusta, hän totesi heti, että tämä tehdään”, kertoo Silvasti.

”Savonlinnan Oopperajuhlilla on vieraillut oopperataloja vuodesta 1987 alkaen. Vaikka perinteet ovat pitkät, historiallisen italialaisen oopperatalon ensimmäinen esiintyminen Suomessa, keskiaikaiseen Olavinlinnaan rakennetulla näyttämöllä on jotain aivan ainutlaatuista. La Scala on laittanut parhaat voimat liikkeelle”, festivaalijohtaja Jan Strandholm sanoo.

Vuoden 2018 oopperajuhlat ovat käynnissä aina 4.8. asti. Kesän 2019 liput tulivat myyntiin tänään.