Limingan leiri saa “jatkoa” – uusi paikka ja uudet järjestäjät

viuluLopettamispäätös järkytti opettajia, jotka ryhtyivät toimeen.

Limingan tänä syksynä 2016 lopetettu sinfoniaorkesterileiri on saanut tuekseen uuden joukon innokkaita opettajia. Yksi heistä, Kaarinan lukion musiikkiteatterilinjan johtaja Pekka Nebelung kävi itse leirillä pienenä trumpetistinalkuna.

”Olin aivan innoissani, kun sain viime kesänä olla siellä mukana ohjaamassa. Tuntui, että jokin ympyrä sulkeutui. Oli aikamoinen järkytys kuulla, että leiri loppuukin.”

Lopettamispäätöksen tultua julki kymmenen opettajaa perusti heti Facebook-ryhmän, jossa pohdittiin mahdollisuuksia leirin jatkamiseen. Nebelungin mukaan tämä kertoo siitä, miten leiriä on tehty sydämellä.

”Ajattelimme ensimmäiseksi, ettei tämä voi mennä näin. Se tarkoitti samalla sitä, että nuorten mahdollisuudet orkesterikoulutukseen pienenisivät merkittävästi.”

Pohdinta tuotti tulosta ja leiri jatkuu ensi vuonna – tosin uutena ja aivan uudessa paikassa. Limingan juhlaviikkojen ja musiikkileirin paikalle astuu Kaarinan juhlaviikot ja musiikkileiri. Leiri vain muuttaa reilusti etelään, mikä jättää Pohjois-Suomeen yhden leirin vähemmän.

”Enimmäkseen se johtuu siitä, että kukaan meistä 11 opettajasta, jotka ovat tätä pyöräyttämässä käyntiin ei toimi Limingan suunnalla. Asioiden järjestäminen siellä olisi aika hankalaa.”

Kaarinan kaupunki on kuitenkin ottanut asian erittäin innoissaan vastaan, ja kaupunginjohtaja Harri Virta on jo lupautunut leirin ja konserttisarjan suojelijaksi. Leiri jatkaa uudessa paikassa, Nebelungin mukaan Limingan 50-vuotiaita perinteitä ja hyviä malleja kunnioittaen.

Ajankohta tulee oleamaan tismalleen sama kuin aiemmin: leiri pidetään viikko juhannuksen jälkeen. Mikk Murdvee valittiin jo yksimielisesti tapahtuman taiteelliseksi johtajaksi. “Hän johtaa tietysti myös leirin orkesteria”, Nebelung kertoo.

”Perustimme nyt opettajien voimin lokakuun alussa yhdistyksen nimeltä Suomen nuorten orkesterimuusikoiden tuki ry. Tämä on siis vielä todella uusi juttu. Selvää on, että tulemme tarvitsemaan leiriläisiä ja rahoitusta. Luotamme siihen, että joku ystävällinen taho antaa meille apurahan.”

Korjaus 12.10.: Otsikko muutettu muodosta “Limingan leiri jatkaa – paikka vain vaihtuu.”

1 KOMMENTTI

  1. Hei, hienoa, että sinfoniaorkesterileiritraditiota pidetään yllä. Toisin kuin otiskossa sanotaan, Limingan musiikkileiri ei jatku, mutta uusi yhdistys ja osa ammattitaitoista opettajakuntaa jatkanee näin juttunne perusteella upeiden suunnitelmien kera. Korjaan tekstiä sen verran, ettei Pekka Nebelung ollut 2016 kesäleirillä opettajan roolissa, kun oppilaita ei ilmoittautunut ainuttakaan. Hänen tehtävänsä oli olla avustamassa trumpettisektiota, mikä oli erityisen tärkeä rooli sinänsä. Liput salkoon ja rohkeasti kohti uusia haasteita, soikoon sinfoniaorkesterit jatkossakin kesäaikaan lasten ja nuorten musiikkiharrastuksen tukemiseksi! Kiitos kaikille ammattitaitoisille opettajille ja kapellimestareille, jotka jaksoitte vuosia tehdä kesäistä musiikkileiriä Limingan musiikkiyhdistys ry:n kanssa, Limingan kunnassa. Onnea matkaan, t. Heidi Mantere Limingan musiikkiviikot toiminnanjohtaja 2005-2016