Lasten ja nuorten tähdittämä Seikkailu jouluyönä -musikaali saa ensi-iltansa Pasilassa

ShedHelsingin periaatteisiin kuuluu turvallisen teatteri-ilmaisun tarjoaminen kaikille lapsille mahdollisuuksistaan riippumatta. © ShedHelsinki / StepUp

ShedHelsinki-yhdistyksen tuottama musikaali Seikkailu jouluyönä saa ensi-iltansa lauantaina 8.12. Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilassa. Musikaali tuo lavalle yli 130 lasta ja nuorta yhdessä musiikkiteatteriammattilaisten kanssa, ja inklusiivisen tuotannon 9–19-vuotiaiden lasten ja nuorten joukossa on myös mm. liikuntarajoitteisia ja viittomakieltä käyttäviä esiintyjiä.

Musikaalin tarinassa joulun tulevaisuus on uhattuna, kun Joulupukki tekee kohtalokkaan virheen lahjoja jakaessaan. Katastrofin välttämiseksi neuvokas lapsijoukko lähtee jännittävälle joulunpelastusretkelle apunaan pari poroa ja tonttua.

Esitys ja toteutuskonsepti ovat peräisin lontoolaiselta Chickenshed-teatterilta. Päätekijänä on ollut Dave Carey, jonka lisäksi sävellyksia ovat olleet tekemässä Jo Collins ja Francis Haines. Careyn ja Chickenshed-yhteisö ovat käsikirjoittaneet teoksen, ja tekstin sekä laulujen suomentajana on toiminut Sami Parkkinen. Teoksen ohjaajana toimii Marco Bjurström, jonka johtaman StepUp School -tanssikoulun opettajat ovat olleet mukana toteuttamassa teosta. Musikaalia esitetään 28.12. saakka.