Lappeenrannan balettigaala peruttiin tältä vuodelta

Hollantilaisen Introdans-tanssiryhmän oli tarkoitus esiintyä gaalassa. Ryhmä ehti kuitenkin perua tulonsa Lappeenrantaan jo ennen koko balettigaalan siirtoa. © Hans Gerritsen

Lappeenrannan balettigaala siirtyy vuodella eteenpäin. Gaala oli tarkoitus järjestää kaksipäiväisenä elokuun lopulla Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Epidemiatilanne näyttää kuitenkin edelleen epävarmalta. Balettigaalan perustajan ja taiteellisen johtajan Juhani Teräsvuoren mukaan gaalan hallitus teki vaikean, mutta ainoan oikean päätöksen.

Päätöksellään gaalan hallitus haluaa kantaa vastuun yleisön ja taiteilijoiden turvallisuudesta. “Syksyn tilanne on koronasta johtuen edelleen epävarma yleisötilaisuuksien suhteen ja turvamääräykset rajoittavat tapahtumien järjestämistä vielä elokuun lopussa”, Teräsvuori kertoo.

“Toivoimme viimeiseen asti, että voisimme tarjota tanssinystäville jälleen kerran ainutlaatuisen elämyksen ja olla näin luomassa pohjaa kulttuurisyksyn tanssitarjontaan pitkän hiljaiselon jälkeen.”

Jo ennen varsinaista peruutusta gaalan tämän vuoden ohjelmisto koki muutoksia koronapandemian vuoksi, sillä kesäkuun alussa hollantilainen Introdans-tanssiryhmä perui tulonsa Lappeenrantaan. Gaalan päävieraaksi tanssiryhmän tilalle saatiin tuolloin kuitenkin Latvian kansallisbaletti.

Teräsvuori perusti Lappeenrannan balettigaalan vuonna 2010 ja se onkin vuosien varrella noussut yhdeksi Suomen merkittävimmistä ja kansainvälisimmistä tanssitapahtumista. Aiempina vuosina gaalan näytökset ovat olleet loppuunmyytyjä.

Balettigaala pidetään Lappeenrannassa seuraavan kerran vuoden 2021 elokuussa.