Kuvataiteilija ja muusikko Pekka Toivonen soittaa Helsingissä pienoiskiertueen

Pekka Toivonen. © Elina Alhstedt

Graafikko, lyhytelokuvien tekijä, lehtijulkaisija, säveltäjä ja pianisti Pekka Toivosen huomenna alkava Pekka Toivonen Piano Week on Helsingin kaupungin tukema viiden konsertin sarja, jossa Toivonen esiintyy Helsingin ja Espoon kirkoissa peräkkäisinä päivinä 10.-14.9., joka kerta eri muusikon tai muusikkojen kanssa. Konsertteihin on maksullinen käsiohjelma.

Toivonen itse on kuvaillut musiikkiaan sekä uusklassiseksi että minimalistiseksi, jossa sävelletyn ja improvisoidun osuudet vaihtelevat. Viimeisenä konserttipäivänä kuullaan vihellyssonaatin kantaesitys, jonka esittävät Toivosen ohella viheltäjä Mikko Supponen, viulisti Kaisa Ruotsalainen ja sellisti Tatu Ahola.

Vuonna 2016 Temppeliaukion kirkossa esitettiin Toivosen My Signs -monimediateos, joka yhdisteli elävää musiikkia ja liikkuvaa kuvaa orkesterin, kuoron ja yksikanavaisen videoprojisoinnin avulla. Vuonna 2017 kantaesityksen sai Toivosen teos CMYK jousikvartetille, harpulle, kirkkouruille, viheltäjälle ja valoille, ja viime keväänä esitettiin oktettoteos Suite for Life yhessä kalligrafi Pan Jianfengin live-maalauksen kanssa. Klassissuuntaisempien sävellystensä ohella Toivonen tekee myös elektronista musiikkia.