Kulttuurikeskus Caisa avaa uudet tilansa Sörnäisissä

Kulttuurikeskus Caisan uudet tilat ovat Elannon vanhassa leipätehtaassa. © Kuvatoimisto Kuvio

Helsingin kaupungin kulttuurikeskus Caisa avaa lauantaina 18.8. uudet toimitilansa Leipätehtaalle Sörnäisiin. Vanhaan Elannon tehtaaseen asettuu myös Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry:n omistama elokuvateatteri Kino Sheryl.

“Olemme luonnollisesti hyvin innoissamme tästä, sillä etsimme kauan uusia tiloja, jotka mahdollistavat monipuolisen kulttuuritarjonnan helsinkiläisille. Vihdoinkin meillä on tilat, jotka ovat melkeinpä täydelliset”, kertoo Caisan toiminnanjohtaja Cátia Suomalainen Pedrosa. Uudessa Caisassa on 120-paikkainen auditorio, 180-paikkainen esityssali, kokoustiloja sekä galleriatilat. Kulttuurikeskuksessa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Konsertit painottuvat eri kulttuurien musiikkiperinteisiin ja musiikkityylien fuusioihin. Tiloja on mahdollista myös vuokrata.

Caisa on osa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa, johon Caisan lisäksi kuuluvat keskustassa Savoy-teatteri ja Annantalo, läntisessä Helsingissä Kanneltalo, pohjoisessa Helsingissä Malmitalo sekä idässä Stoa ja Vuotalo. Talot järjestävät oman profiilinsa mukaista ohjelmaa läpi vuoden. Kesäisin myös Espan lava täydentää ohjelmatarjontaa. Tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän kanssa.