Kuhmon Kamarimusiikki palkittiin Cremona Musica Awardilla

Kuhmon Kamarimusiikin taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn suojautuu auringolta festivaaleilla 2018. © Stefan Bremer

Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn vastaanotti Kuhmon Kamarimusiikille myönnetyn Cremona Musica Award -palkinnon Italian Cremonassa 28. syyskuuta. Tämän arvostetun palkinnon sai myös Mikkelin Musiikkijuhlien ja Mariinski-teatterin johtaja Valeri Gergijev.

 

Vladimir Mendelssohn vastaanotti palkinnon kantaesittäen tilaisuudessa oman teoksensa ”Kuhmon tyyliin” eli harjoitellen paikan päällä kolmen nuoren italialaismuusikon kanssa.

Kuhmon palkintoperusteissa todetaan, että festivaalin tekee ainutlaatuiseksi sen formaatti: sata konserttia 15 päivässä ohjelmin, jotka yhdistävät hyvin tunnettua ja harvoin kuultua musiikkia samoin kuin kuuluisia muusikkoja ja nousevia tähtiä, hyvin epämuodollisella lähestymistavalla, kaukana tähtihierarkiasta.

Kuhmon Kamarimusiikki on festivaalikentän Stradivari”, kehuu Cremona Musican taiteellinen koordinaattori, pianotaiteilija Roberto Prosseda. Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään ensi kesänä 50. kerran.

Maestro Valeri Gergijevin kohdalla palkintoperusteissa korostettiin erityisesti hänen suuria ansioitaan Pietarin Mariinski-teatterin nostamisessa koko ooppera- ja balettimaailman arvostamaksi kansainväliseksi näyttämöksi.

Cremona Musica on Italian Cremonassa vuosittain järjestettävä soitinrakentajien, soitinvalmistajien ja muusikkojen viikonlopun mittainen messu- ja verkostoitumistapahtuma, joka alkoi aikoinaan viulunrakentajien kokoontumisena.

Syyskuun lopun messujen esiintyjiä olivat mm. kanadanranskalainen pianisti Louis Lortie ja venäläissyntyinen Boris Berman, joka on Yalen yliopiston pianonsoiton professori. Mestarikurssien pitäjistä oli yleisömäärän perusteella suosituin viulisti Maxim Vengerov, joka niinikään palkittiin Cremonassa. Muista palkituista tunnetuin oli säveltäjä Gija Kantsheli.

Cremonan kaupunki on niin Stradivarin, Guarnierin kuin Amatinkin kotipaikka.

http://www.cremonamusica.com/en/

Uutista editoitu 2018-10-5