Kouvolan kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi avustusleikkaukset – Kymi Sinfoniettan ja Pohjois-Kymen musiikkiopiston toiminta pyritään kuitenkin turvaamaan

Kymi Sinfonietta vuonna 2003. © Matti Lehto

Kouvolan liikunta- ja kulttuurilautakunta käsitteli avustusleikkausten kohteita kokouksessaan keskiviikkona 16. lokakuuta. Kouvolan Sanomien mukaan Kouvolan kaupunginhallituksen liikunnan ja kulttuurin toimialalle esittämässä budjettikehyksessä vaaditaan noin 550 000 euron säästöjä avustusrahoista.

Mahdolliset avustusleikkaukset käsiteltiin talousarvion käsittelyn yhteydessä ja Kouvolan Sanomien mukaan ne hyväksyttiin liikunta- ja kulttuurilautakunnan keskiviikkoisessa kokouksessa. Esityksen mukaan esimerkiksi harkinnanvaraiset avustukset järjestöille pienenevät 20 prosentilla ja avustukset yhteistoimintasopimuksille sekä -tapahtumille 30 prosentilla. Suurempi leikkausprosentti tulee osumaan esimerkiksi kouvolalaisiin Lempo-kansanmusiikkitapahtumaan sekä Ink Jazziin.

Lautakunta kirjasi lisäksi esitykseen ponnen, jolla pyritään turvaamaan muun muassa Pohjois-Kymen musiikkiopiston ja Kymi Sinfoniettan toimintaedellytykset. Sekä musiikkiopiston että Kymi Sinfoniettan tukia on niitäkin tarkoitus leikata, mutta kaupungin myöntämät avustukset pienenisivät vain 10 prosenttia nykyisestä. Musiikkiopiston kohdalla leikkaus tarkoittaa 82 000 euroa nykyistä vähemmän ja orkesterilla puolestaan 71 000 euroa pienempää tukea Kouvolasta.

Musiikkiopiston rehtori Jukka Kumpulainen kommentoi Kouvolan Sanomille avustusleikkausten väistämättä vaikuttavan musiikkiopiston toimintaan. “Karsimme esimerkiksi soitinhankintoja ja toteutamme konsertteja ja muita tapahtumia pienemmällä profiililla”, Kumpulainen listasi Kouvolan Sanomille. Jos leikkausten summa siirrettäisiin suoraan musiikkiopiston oppilaspaikkoihin, tarkoittaisi se 69 paikan vähentämistä. “Siihen emme voi mennä, koska se vaikuttaisi opiston valtionosuuksiin”, Kumpulainen totesi.

Asia siirtyy seuraavaksi Kouvolan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.