Klaus Mäkelästä Oslon filharmonisen orkesterin seuraava ylikapellimestari

Klaus Mäkelä. © Heikki Tuuli

Kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä on valittu Oslon filharmonisen orkesterin (norj. Oslo Filharmonien) seuraavaksi ylikapellimestariksi ja taiteelliseksi neuvonantajaksi. Mäkelän kolmivuotiskausi alkaa elokuussa 2020, mitä ennen väistyvä kapellimestari Vasili Petrenko päättää oman kiinnityksensä orkesterin 100-vuotisjuhlakonserttiin.

Kapellimestarikomeetta Mäkelä, 22, on tällä hetkellä Ruotsin radion sinfoniaorkesterin päävierailija, Turun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja ja Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri. “Kun tapasin Oslo Filharmonian ensimmäistä kertaa, oli välillämme heti energiakipinöitä. Tunsin oloni heti kotoisaksi ja innostuneeksi kaikista musiikillisista mahdollisuuksista [orkesterin kanssa]”, kertoo Mäkelä tiedotteessa.

“[Mäkelän] syvällinen muusikkous ja voimakas taiteellinen tulkinta ovat jo saaneet hänet erottumaan kansainvälisesti uniikkina hahmona. Olemme onnekkaita saadessame hänet meille töihin ja odotamme vahvaa ja poikkeuksellista taiteellista yhteistyötämme”, kertoo Oslo Filharmonian toimitusjohtaja Ingrid Røynesdal.

108 muusikkoa työllistävä Oslo Filharmonia on perustettu vuonna 1919 ja soittaa vuosittain 60–70 konserttia Oslossa ja kiertueilla.