Kirkkokuorolaisten kulkue yllätti Helsingissä


Toimittaja kohtasi Helsingin Rautatientorilla yllätyksen, kun yli 4000 kuorolaista marssi laulaen torin poikki. © Elina Salin

Rondon toimittajaa kohtasi perjantai-iltana perin erikoinen näky, kun tuhansia kuorolaisia marssi jonossa Rautatientorin poikki laulaen.

Ensivaikutelmasta huolimatta kyseessä ei ollut mielenosoitus, vaan Kirkon musiikkijuhlat 2017, tänään Helsingissä alkanut tapahtuma.

Tapahtuman avanneessa juhlakulkueessa oli mukana yli 4000 kuorolaulun harrastajaa eri puolilta Suomea. Eri kirkkokuorot kantoivat kylttejä sen merkiksi, mikä kuoro oli kyseessä ja laulelivat kansansävelmiä, tarkoituksenaan houkutella kuulijat mukaansa Senaatintorille tapahtuman avajaisiin.

Huomenna 20. toukokuuta musiikkijuhlilla on vuorossa toinen massiivinen ulkoilmatapahtuma, kun noin 1500 laulajaa esittää Senaatintorilla Händelin Messias-oratorion. Sekään tuskin jää monilta lähiympäristössä iltaa viettäviltä kuulematta.

Oikaisu 20.5.2017: Toimituksen saamista aiemmista tiedoista poiketen Messias-oratorion esitykseen osallistui jopa 1500 laulajaa, ei 900.