Kauneimmista joululauluista useampia huijaustapahtumia verkossa

Arkistokuva.

Evankelis-luterilaisten seurakuntien ja Suomen Lähetysseuran järjestämät Kauneimmat Joululaulut -Facebook-tapahtumat ovat joutuneet huijausyritysten kohteeksi. Kauneimpien joululaulujen siirryttyä koronatilanteen vuoksi Internetiin on rikollisten tekemien valetapahtumien tarkoituksena saada varomaton käyttäjä esimerkiksi antamaan luottokorttitietonsa vääriin käsiin.

Keskiviikkona 9.12. Tampereen seurakuntien järjestäessä Kauneimpia joululauluja oli valetapahtumia liikkeellä. “Huijarit jakoivat tapahtuman sivulla ja seurakunnan Facebook-sivulla kommenteissa linkkejä ulkopuolisille sivustoille, joilla vaadittiin luottokorttitietoja, jotta suoratoisto voi alkaa”, kertoo Tampereen seurakuntien viestintäjohtaja Sami Kallioinen “Ainakin muutama henkilö oli päätynyt luottokorttitietojen antamiseen. Tapauksesta kertonutta opastettiin tekemään rikosilmoitus ja sulkemaan kortti.”

Suomen Lähetysseura on tehnyt useampia rikosilmoituksia huijauksiin liittyen ja vetoaa tekemään valetapahtumista ilmiantoja Facebookille. Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudet ovat aina ilmaisia. Vapaaehtoiset lahjoitukset voi tehdä Kauneimpien joululaulujen omalla sivulla.