Katsaus Sibelius-Akatemian elokuun konsertteihin

Saksofonisti Kalle Oittinen esittää nykymusiikkia 16.8. © Ilkka Vuorinen

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia tarjoilee kesän ja syksyn taitteeseen liudan konsertteja jo ennen akateemisen lukuvuoden avajaisia sekä sen jälkeen. Torstaina 16.8. Akatemian Seinäjoen-toimipiste järjestää Atso Almilan kapellimestarikurssin päätöskonsertin yhdessä Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa. Samana päivänä Helsingissä saksofonisti Kalle Oittinen esittelee nykymusiikkia saksofonille duosonaattien muotoon puettuna Musiikkitalolla.

Tiistaina 21.8. kuullaan Musiikkitalolla konsertillinen Sebastian Hillin sävellyksiä. Uusinta Ensemble ja puhallinkvintetti Arktinen Hysteria esittävät Hillin kamariteokset Paraphrase I-III, Elogio de la sombra ja kitarakonserton confluence/divergence, jossa solistina on Petri Kumela. Keskiviikkona 22.8. kanteletaiteilija Juulia Pölönen esittää ystävineen suomalaisia nykyteoksia ranskalaisella musiikilla ja improvisaatiolla höystettynä. Konsertissa kuullaan myös kantaesitys säveltäjä Juhani T. Vesikkalalta. Myös harmonikkataiteilija Janne Valkeajoki keskittyy soolokonsertissaan torstaina 23.8. nykymusiikkiin, ja luvassa on myös kaksi kantaesitystä sekä yksi Suomen-ensiesitys.

24.-25.8. Sibelius-Akatemian kuoro sukeltaa jazzmusiikkiin konsertin johtavan Jesper Holmin sovituksin. Keskiviikkona 29.8. kansanlaulajat Outi Pulkkinen sekä Kersti Ståbi (Kungliga Musikhögskolan) luotaavat suomalaista ja skandinaavista sankari- ja luomisrunoutta. Torstaina 30.8. Mirva Tarvaisen konsertissa Sonic Journal Live kuullaan “äänipäiväkirjamainen konserttikokonaisuus”, jossa tärkeää osaa näyttelevät Australiassa ja Suomessa nauhoitetut äänimaisemat.