Karita Mattila on eronnut

Karita Mattila on astunut uuteen vaiheeseen niin urallaan kuin yksityiselämässään, Kuva: Marica Rosengard

Tähtisopraano Karita Mattila ja hänen aivomiehensä Tapio Kuneinen ovat eronneet. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat, jolle pariskunnan asianajaja vahvisti eron. Asia on herättänyt huomiota jo twitterissä, jossa Mattila on viime viikkoina puhunut nykyisestä ”sinkkuelämästään”. Pariskunta on päättänyt ettei kommentoi asiaa. Ilta-Sanomien tavoittama Kuneinen toteaa lehdelle, ”ettei tässä mitään draamaa ole”. Mattila ja Kuneinen tapasivat toisensa vuonna 1988, ja avioon he menivät 1992.

Rondo tapasi Mattilan helmikuussa Pariisissa. Yksityiselämästään hän ei tuolloin puhunut, mutta maaliskuun lehtemme haastattelussa hän kertoo avoimesti paitsi uusista rooleistaan ja uransa vaiheista, myös vaihdevuosistaan laulamisen kannalta. Menopaussi pakotti tarkistamaan tekniikkaa.

Mattila on antanut avioliitostaan kovin auvoisen kuvan mm. Raila Kinnusen kirjoittamassa muistelmakirjassa Kovaa ja korkealta (2016). Nähtävästi todellisuus on kuitenkin karumpi.

Maailmaa kiertävän taiteilijan arki ei ole parisuhteen kannalta helpoimpia. Viime vuosina sen ovat Mattilan lisäksi saaneet kokea monet suomalaiset kapellimestaritähdet. Niin Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste kuin Osmo Vänskä ovat eronneet pitkän avioliiton jälkeen. Kukaan heistä ei ole puinut asiaa julkisuudessa. Annetaan sama oikeus myös Mattilalle.

Karita Mattilan seuraavat Suomen-esiintymiset ovat Joroisten Musiikkipäivillä ja Lahden Sibeliusviikoilla. Toukokuussa hänet voi nähdä Finnkinon elokuvateattereissa, joissa lähetetään Metropolitan Operan esitys Poulencin Karmeliittain tarinoista.