Kapellimestari Mikk Murdveelle Helsingin yliopiston Pacius-palkinto

Mikk Murdvee. © Kaupo Kikkas

Helsingin yliopiston vuoden 2018 Pacius-palkinto on myönnetty Ylioppilaskunnan Soittajien (YS) kapellimestarina vuosina 2007-2017 toimineelle Mikk Murdveelle. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva lähes 100 hengen orkesteri levytti Murdveen kaudella mm. varjoon jääneen suomalaissäveltäjä Ernst Mielckin (1877-1899) teoksia, teki useita ulkomaanmatkoja sekä kantaesitti uutta suomalaismusiikkia.

Murdvee (s. 1980) on tällä hetkellä Kaarinan musiikkiviikkojen taiteellinen johtaja ja on viime vuosina johtanut muun muassa Pärnun ja Kuopion kaupunginorkestereita sekä esiintynyt sooloviulistina. Tulevana kautena hän tekee yhteistyötä muun muassa Tampere Filharmonian kanssa.

Helsingin yliopisto on jakanut Fredrik Paciuksen mukaan nimettyä vuotuista palkintoa vuodesta 1991. 4000 euron palkintosumma myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt yliopiston musiikkielämää. Palkinto korostaa luovan säveltaiteen pitkää historiallista perinnettä Helsingin yliopistossa sekä sen elävää harjoitusta nykyisinkin olennaisena osana yliopistoyhteisön omaa musiikkielämää.