Kansallisoopperan ja -baletin uusi pääjohtaja on Gita Kadambi

Gita Kadambilla on kokemusta mm. Helsingin kaupunginorkesterista, Yleisradiosta ja tuotantotehtävistä Kansallisoopperasta ja -baletista. Kuva: Suomen Kansallisooppera ja -baletti

Talon henkilöstöryhmät puolsivat Kadambin valintaa yksimielisesti.

Suomen Kansallisoopperan ja -baletin uudeksi pääjohtajaksi on valittu Gita Kadambi. Talon hallitus päätti valinnasta kokouksessaan tänään 18.5.2017. Asiassa kuultiin oopperan ja baletin henkilöstöryhmiä, joiden lausunnot puolsivat Kadambia yksimielisesti. Uusi pääjohtaja aloittaa työnsä tammikuussa 2018.

Hallituksen puheenjohtaja Leena Niemistö perustelee tiedotteessa Kadambin valintaa perinpohjaisesti ja laajasanaisesti.

”Gita Kadambilla on vahva ymmärrys musiikista sekä oopperan ja baletin tuotannosta ja hyvä kokemus luovien ihmisten ja organisaatioiden johtamisesta. Hän tuntee koti- ja ulkomaisen klassisen musiikin kentän erittäin hyvin ja hänellä on laajat verkostot. Hänellä on kokemusta strategian johtamisesta ja myös digitaalisten palveluiden ja asiakaskokemuksen kehittämisestä. Gita Kadambi on tavoitteellinen ja näkemyksellinen vastuunkantaja ja avoin ja kuunteleva johtaja.”

Gita Kadambi on työskennellyt vuodesta 2013 Helsingin kaupunginorkesterin intendenttinä. Sitä ennen hän on toiminut HR-partnerina ja henkilöstöpäällikkönä Yleisradiossa, Radion sinfoniaorkesterin apulaisintendenttinä sekä mm. tuotantotehtävissä Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Koulutukseltaan 45-vuotias Kadambi on musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia). Lisäksi hän on suorittanut Master of Music Performance -tutkinnon London College of Musicissa ja johtamisen Executive MBA -tutkinnon Aalto-yliopistossa.