Jane ja Aatos Erkon säätiöltä yli miljoona euroa Sibelius-Akatemialle

 

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vierailijaohjelmalle 1 155 000 euron lahjoituksen seuraavalle kolmelle vuodelle. Kalifornialaisen kiinteistöalan yrittäjä Marvin Suomen viime itsenäisyyspäivän alla julkistama vastinrahakampanja nostaa summan lähes kahteen miljoonaan. Kampanjassaan Suomi lupaa lahjoittaa dollarin jokaista Sibelius-Akatemiaa varten kerättyä dollaria vastaan aina miljoonan dollarin varainkeruuseen saakka.

Sibelius-Akatemian promootiokulkue vuonna 2012. © Taideyliopisto

Vierailijaohjelma on osa uutta kesäakatemia-koulutuskonseptia, joka käynnistyy 2019. Suomalaisille opiskelijoille se tarjoaa mahdollisuuden työskennellä yhdessä alojensa kansainvälisesti johtavien taiteilijoiden kanssa ja ulkomaisille opiskelijoille se puolestaan tarjoaa tilaisuuden tutustua Sibelius-Akatemian kansainvälisestikin tunnustettuun koulutukseen. Vierailijaohjelmaan kutsutaan vuosina 2019–2022 oman erityisalueensa johtavia taiteilijoita eri puolilta maailmaa. He työskentelevät Sibelius-Akatemiassa periodimuotoisesti pääsääntöisesti vuoden tai kahden vuoden jaksoissa. Toimintamallissa vierailijat vastaavat suunnittelusta ja toteutuksesta opiskelijoiden rinnalla, ei heidän yläpuolellaan.

”Olemme erittäin kiitollisia lahjoituksesta, joka kiihdyttää Taideyliopiston hyvässä vauhdissa olevaa kansainvälistymistä entisestään”, iloitsee Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki.

”Uusi yhdessä tekemisen ja luomisen malli on ainutlaatuinen mahdollisuus paitsi nuorille muusikoille myös koko suomalaiselle musiikkielämälle. Ohjelmaa tullaan rakentamaan yhteistyössä mm. Helsingin Juhlaviikkojen sekä alan johtavien musiikkikorkeakoulujen kanssa. Olen iloinen siitä, että sekä opiskelijat että suomalainen yleisö pääsevät osallisiksi sellaisten taiteilijoiden työstä, joita ei muuten Suomeen olisi mahdollista saada”, kertoo Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén.