HS: Kansainvälinen lippupalvelu myy ylihintaisia konsertti- ja oopperalippuja

Viagogo-palvelu myy lippuja mm. Musiikkitalon Kuoron (kuvassa) konserttiin 25.3. jopa yli kaksinkertaisella hinnalla, ja ilmoittaa, että konsertti on lähes loppuunmyyty. Tosiasiassa tilanne on aivan toinen.

Sveitsiläinen lippupalvelu Viagogo on tunkeutunut Suomen lippumarkkinoille ikävällä tavalla.

Kansainvälinen lippupalvelu Viagogo myy suomalaisia oopperalippuja ja joidenkin klassisen musiikin konserttien lippuja huomattavaan ylihintaan, kirjoittaa Vesa Sirén Helsingin Sanomien artikkelissaan. Viagogo ilmoittaa myös sivuillaan useasti tilaisuuksien olevan melkein loppuunmyytyjä, vaikka tosiasiassa lippuja tilaisuuksiin olisi jäljellä vielä paljonkin.

Ongelma on ilmennyt mm. Tampere-talon Veljeni vartija -oopperan kanssa. Lippupalvelu Lippupisteessä kalleimmat liput kyseisen oopperan näytökseen 1.3. maksavat 98 euroa. Viagogo puolestaan veloittaa Veljeni vartijan lipuista jopa 117-150 euroa ja ilmoittaa, että näytöksen liput ovat melkein kaikki menneet (”tickets almost gone”). Myös Aamulehden Harri Hautala kirjoitti artikkelissaan 20.2. Viagogosta ja Veljeni vartijan lipunmyynnin ongelmista sen kanssa.

”Todellisuudessa torstain esitykseen on vielä joitakin satoja lippuja normaalihintaan normaalikanavissamme”, kertoo Helsingin Sanomille Tampere-talon tuottaja Suvi Leinonen.

Sama ongelma Viagogon sivuilla esiintyy 3.3. järjestettävän Veljeni vartijan viimeisen esityksen ja Musiikkitalon Kuoron 25.3. järjestettävän Rahmaninovin Vigilian esityksen kanssa. Viagogo myy jälleen lippuja ylihintaan ja ilmoittaa, että niitä on enää vähän saatavilla. Todellisuudessa lipunmyynti Vigilian esitykseen on vasta alkanut ja lippuja on jäljellä satoja. Lippupalvelu Ticketmaster veloittaa esityksen lipuista 15-20 euroa, Viagogo 43-48 euroa.

Myös Abrahamin pidot -oopperan Musiikkitalon näytösten järjestäjät saivat viime viikolla palautetta Viagogon epäilyttävästä toiminnasta oopperan lippujen myynnissä. Populaarimusiikin yhtyeistä Popeda on varoittanut konserttikävijöitä Viagogon toiminnasta ja toinen Viagogo-kohu syntyi Ultra Bran paluukeikkojen yhteydessä. Lisäksi Viagogon toimintaa käsitellään nyt Sveitsissä oikeudessa.

Kaikki edellä olevat tiedot, paitsi tieto Aamulehden artikkelista, ovat peräisin Helsingin Sanomien artikkelista.

Lisäys: 1.3.2018 lisätty tieto Aamulehden artikkelista.