Hiljaisuuden Vuodenajat -sarja tuo ympärivuotista taidetta Kittilään

Imogen Huzel ja Anni Elif Egecioglu esiintymässä Hiljaisuuden Vuodenajat -konserttisarjassa. © Jouni Ihalainen

Kittilän Kaukosen kylässä vuodesta 2010 järjestetty Hiljaisuus on viime vuonna laajentunut monitaidefestivaalista myös kesäkuun ulkopuolella tapahtuvaksi konserttisarjaksi. Hiljaisuuden Vuodenajat yhdistää kokonaistaideteoksissaan eri taiteenlajeja, kuten klassista ja uutta musiikkia, sirkusta, tanssia ja ääni- ja valosuunnittelua. Tapahtumat järjestetään museoksi muutetulla kuvataiteilija Reidar Särestöniemen tilalla.

Seuraava konsertti KAAMOS sisältää ilma-akrobatiaa, jonglöörausta, musiikkia sekä ääni- ja valotaidetta. Kokonaistaideteosta ovat luomassa akrobaatti Saara Ahola, lyömäsoittajat Janne Tuomi ja Mikael Heikkilä, äänitaiteilijat Agnes Hvizdalek ja Tuomas Skopa sekä jonglöörit Sakari Männistö ja Peter Åberg. Valosuunnittelusta vastaa Riikka Vuorenmaa ja kokonaisuuden taiteellisina suunnittelijoina toimivat sirkustaiteilija Henna Kaikula ja klarinetisti Lauri Sallinen. Esityksiä järjestetään kaksi, molemmat lauantaina 26.1.

Konserttisarjan kehittämishankkeen aikana järjestetään viisi monitaiteista konserttia, jotka työllistävät noin 40 taiteen alan ammattilaista. Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry on laajentanut viime vuonna toimintaansa myös pop up -tapahtumaksi Lontooseen ja saanut toimintaansa 100 000 euron apurahan Suomen kulttuurirahastolta vuonna 2017.