Helsingin kaupunki antaa 900 000 euroa lisää taideopetukseen

Helsingin Juniorijouset improvisaatiokurssilla Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Kyseinen musiikkiopisto ei liity jaettavaan kehitysavustukseen. © Minna-Maria Pesonen

Lisäavustusten syynä epätasa-arvo taiteen perusopintojen saatavuudessa.

Helsingin kaupunki jakaa noin 900 000 euroa ylimääräistä avustusta taideoppilaitoksille. Lisäavustuksen syynä ovat suuret erot kaupungin lasten ja nuorten osallistumisessa taiteen perusopetukseen.

Viime vuonna julkaistu selvitys paljasti, että taiteen opiskelu ei ole Helsingissä kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoista. Taidealojen opetusta ei ole saatavilla yhtä helposti kaikilla asuinalueilla, mikä vähentää osallistumista. Opetus on usein vähäisintä alueilla, joilla asuu monia pienituloisia perheitä. Tämän vuoksi kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta päätti laittaa taidekoulujen haettavaksi ylimääräisen kehitysavustuksen.

Eniten avustusta sai Kallion musiikkikoulun, Meri-Helsingin musiikkiopiston, Vuosaaren musiikkikoulun ja Pohjois-Helsingin bändikoulun järjestämä bändikoulu Rytmimajakka.

Avustusta seuraavalle kahdelle vuodelle saivat myös Käpylän musiikkikoulu, Resonaarin musiikkikoulu, Helsingin Taiteilijaseura, Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu sekä Teatteriosuuskunta ILMI Ö.