Helsingin juhlaviikot järjestää ensi kesänä ensimmäistä kertaa klassisen musiikin Wonderfeel-ulkoilmafestivaalin

Tunnelmia vuoden 2016 Wonderfeel-festivaalilta Hollannista. Ensi elokuussa Suomessa kuultava versio on ensimmäinen kerta, kun festivaali viedään Hollannin ulkopuolelle. © Foppe Schut

Helsingin juhlaviikot aloittaa ensi kesänä yhteistyön hollantilaisen Wonderfeel-ulkoilmafestivaalin kanssa. Juhlaviikot lupaa festivaalin olevan “uudenlainen klassisen musiikin tapahtuma, jossa yhdistyvät upea musiikki, rock- ja pop-festivaaleilta tuttu rento tunnelma, monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta ja kiinnostava oheisohjelma”.

Klassiseen musiikkiin painottuvaa Wonderfeel-festivaalia on järjestetty Hollannissa Amsterdamin liepeillä jo vuodesta 2015, ja siellä se on saanut suuren suosion. Elokuussa Juhlaviikkojen ensimmäisenä viikonloppuna pidettävä Wonderfeel Helsinki on ensimmäinen kerta, kun konseptia viedään Hollannin ulkopuolelle.

Äkkiseltään monelle saattaa Wonderfeelin konseptista tulla mieleen Tokoinrannan Huvilateltta. Sinne klassinen musiikki ei kuitenkaan koskaan ole oikein kotiutunut. Lisäksi useampi esiintymislava tuo enemmän mahdollisuuksia ohjelmasuunnitteluun sekä erilaisia vaihtoehtoja festivaalikävijöille.

Festivaaliohjelman kuraattoreiksi Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari on kutsunut huilisti-säveltäjä Heta Ahon sekä viulistit Eriikka Maalismaan, Minna Pensolan ja Antti Tikkasen. Festivaaliviikonloppuna viidellä lavalla esiintyy yli 130 artistia ja kokoonpanoa Suomesta ja maailmalta, mm. Suomalainen barokkiorkesteri, Castalian String Quartet, Helsingin kamarikuoro, sopraano Anu Komsi, viulisti-kapellimestari Sergei Malov, viulistit Essi Höglund ja Elina Vähälä, kapellimestari Taavi Oramo sekä sellisti Senja Rummukainen. Lisäksi Hollannin Wonderfeelin kanssa tehdään artistivaihtoa. Klassisen musiikin ohella festivaalilla kuullaan myös improvisoitua musiikkia, jazzia sekä lastenmusiikkia.

“Wonderfeel Helsinki on festivaali, jonka jokaisen keikan haluaisin itse kuulla, ja uskon sen ohjelman aiheuttavan ihastusta ja hämmästystä kaupunkilaisissa. Ohjelmasuunnittelu on ollut suoranaista herkuttelua”, ohjelmakuratoinnissa mukana oleva Maalismaa kertoo.

Kolmipäiväinen Wonderfeel Helsinki soi Lapinlahden sairaalan puistoalueella 21.–23. elokuuta. Festivaalin koko ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin.