Helsingin 21. Flamencofestivaalin teemana dialogi

Tanssija-koreografi Ángel Muñoz on festivaalin päävieras. © Jean-Louis Duzert

Helsingin Flamencofestivaali järjestetään 21. kertaa helmikuun 2.–10. päivän välisenä aikana. Tapahtuman teemana on tänä vuonna dialogi, ja teoksia sekä festivaalin ilmettä on valittu sekä suunniteltu teeman pohjalta. Yksi erikoisuus on flamencoesitysten vieminen epätyypillisiin esityspaikkoihin ympäri kaupunkia festivaalin avajaispäivänä, kuten Mäkelänrinteen uintikeskukseen, Hakaniemen kauppahalliin, rautatieasemalle ja uuteen lastensairaalaan.

Päävieraana on tänä vuonna córdobalaislähtöinen tanssija-koreografi Ángel Muñoz, jonka teoksessa Claroscuro ovat tanssijan keskustelukumppaneina elektroniikka, laulu ja puhaltimet. Ruotsalaiset Ellen Pontara ja Erik Steen pitävät flamencolaulun resitaalikonsertin Diakonissalaitoksen kirkossa. Elokuvaillassa sunnuntaina 3.2. nähdään Korjaamolla dokumentti Gurumbé – canciones de tu memoria negra. Festivaalin jälkimmäisenä viikonloppuna on luvassa myös keskustelua ja seminaaria – minkä lisäksi ohjelmasta löytyvät niin tanssi- ja laulukurssit kuin iltaklubit.

Tapahtuman taiteellisina johtajina toimivat Tove DjupsjöbackaMarja Rautakorpi ja Henna-Elise Selkälä, ja sen järjestäjänä Helsingin Flamencoyhdistys ry.