Folkbarokki soi keskiaikaisen linnan pihalla

Qvidjan tilan vanhin rakennus on 1400-luvulta peräisin oleva harmaakivilinna.

Turun saariston Paraisilla sijaitsevan Qvidjan linnan piha muuttuu jälleen konserttipaikaksi lauantaina 1.8. Barokkia ja kansanmusiikkia yhdistelevä konsertti lähetetään myös netissä, ja väliajalla lähetyksessä paneudutaan tilan ja keskiaikaisen linnan historiaan.

Konsertissa viulisti Kreeta-Maria Kentala johtaa seitsenhenkistä, maamme eturivin barokkimuusikoista koostuvaa yhtyettä. Heihin liitty kansanmuusikko, jouhikkoa soittava Ilkka Heinonen. Kansanmusiikki Pohjanmaalta ja Turun saaristosta saa seurakseen soitinmusiikkia ja aarioita barokin ajan Ranskasta, Italiasta, Englannista ja Saksasta. Mukana on myös tanssinumeroita.

Laulusolistina on Essi Luttinen, joka vastaa myös tapahtuman taiteellisesta suunnittelusta. Hänen johtamansa Qvidja Events -yhdistys on järjestänyt pinkinkonsertteja samassa paikassa jo vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2015 tila linnoineen siirtyi nykyomistajilleen Saara Kankaanrinnalle ja Ilkka Herlinille, jotka ovat lähteneet valtavaan korjausrakennusprojektiin. Kartanopäärakennus on nyt työn alla. Samalla omistajat aloittaneet hiiltä sitovan ja ravinteita kierrättävän maatalouden tutkimusprojektin – Qvidjan tilalla on viljelty maata jo vuosituhat.

”Qvidjassa ovat kautta vuosisatojen vaikuttaneet eri yhteiskuntaluokat. Siitä syntyi idea kaikki yhteen kokoavasta kansanjuhlasta, jossa yhdistyvät kansanmusiikki ja hovien taidemusiikki”, Luttinen kertoo.

Nettilähetys alkaa Qvida Eventsin Facebook-sivuilla 1.8. klo 16.

www.qvidjaevents.fi