Euroopan pianopedagogit Helsinkiin

 

European Piano Teachers’ Association -järjestön (EPTA) kansainvälinen konferenssi järjestetään 10.–13.8. Helsingin konservatoriolla. Konferenssin järjestelyistä vastaa EPTA Finland: Pianopedagogit ry. Teemana on inspiraatio opettamisessa ja soitossa.

Pianopedagogit ry:n isännöimään konferenssiin odotetaan noin 300 osallistujaa ympäri Eurooppaa ja myös esimerkiksi Yhdysvalloista. Kymmenien pianopedagogiikkaan ja pianismiin keskittyvien esitelmien lisäksi tapahtuman ohjelmaan kuuluu useita musiikkiesityksiä. Pianoresitaalin Temppeliaukion kirkossa soittaa Paavali Jumppanen.

European Piano Teachers’ Association on kattojärjestö kansallisille pianopedagogiyhdistyksille, joita toimii tällä hetkellä aktiivisesti 33 maassa. Myös Pianopedagogit ry on kattojärjestön jäsen, EPTA Finland. Kaudella 2016–2017 EPTAn presidenttinä toimii Pianopedagogit ry:n puheenjohtaja Katariina Nummi-Kuisma.

Vuosittaisten kansainvälisten konferenssien tavoitteena on paitsi kehittää osallistujien ammattitaitoa myös tarjota taiteellisia elämyksiä ja mahdollisuuksia verkostoitumiseen.

Lisätietoja kongressista: www.eptafinland.fi