Etno-Espa sisältää kansanmusiikin tähtinimiä ja nousevia nuoria muusikkoja

Hyväluoma Group esiintyy tiistaina 7.8. © Tero Ahonen

Helsingissä Esplanadin puistossa järjestettävä kansanmusiikin ilmaiskonserttien sarja Etno-Espa käynnistyy tänään. Konsertteja kuullaan sunnuntaita lukuun ottamatta päivittäin aina 15. päivään saakka, minkä lisäksi Taiteiden yön aikaan 23.8. on vielä kaksi konserttia Torikortteleiden sisäpihalla.

Ensimmäinen esiintyjä 6.8. on neljän laulajan muodostama, tyyliään “vocal folk hopiksi” kutsuva Tuuletar, jonka musiikkia on päässyt Game of Thrones -TV-sarjan trailerille ja jonka albumi Tules maas vedes taivaal (2016) kipusi heti ilmestyttyään World Music Charts Europen ja Transglobal World Music Chart -listoille.

Puolentoista viikon sekä Taiteiden yön aikana lavalle astuvat mm. haitaristi Maria Kalaniemen ja laulaja-lauluntekijä Désirée Saarelan duo MoD, viulisti Tero Hyväluoman yhtye Hyväluoma GroupAntti Paalanen, Tero Pajunen ja Meriheini Luoto. Saamelaismusiikista ammentaa Solju-yhtye, joka rakentuu äiti ja tytär Ulla Pirttijärven ja Hildá Länsmanin ympärille. Arabialais- espanjalais- ja kurdisäveliä puolestaan lainaa Ahoo Band & Friends, ja Trio Sahrami tutustuttaa intialaiseen musiikkiin.

Tapahtumaa järjestää Etno-Espa yhdistys ry.