Eero Lehtimäestä Joensuun kaupunginorkesterin uusi ylikapellimestari

Rantala, Lehtimäki ja Pensola Joensuun kaupunginteatterin tiloissa. © Samuli Kuittinen

Joensuun kaupunginorkesteri on valinnut uudeksi ylikapellimestarikseen ja taiteelliseksi johtajakseen Eero Lehtimäen. Hän aloittaa 2+1-vuotisen kautensa ensi syyskuussa. Samalla orkesteri valitsi kahden seuraavan vuoden taiteellisiksi partnereiksi pianisti Iiro Rantalan ja viulisti Minna Pensolan.

“Eero Lehtimäki on nuori, mutta jo läpimurtonsa tehnyt uuden ajan kapellimestari, joka aloittaa orkesterissamme uuden aikakauden. Hänen energiansa, tahtonsa kehittää orkesteriamme sekä laaja-alainen taiteellinen näkemyksensä olivat tärkeimmät kriteerit nimitykselle.Uskon, että Lehtimäestä tulee hyvin pian ‘meidän Eero’, joka näkyy, kuuluu ja vaikuttaa joensuulaisessa kulttuurielämässä laajemminkin”, kommentoi uutta kapellimestaria hänet tehtävään valinnut Joensuun kulttuurijohtaja Sari Kaasinen.

“Haluan tehdä kaupunginorkesterista koko kaupungin orkesterin, koska musiikki kuuluu kaikille. Konsertit ovat paikkoja joissa tavataan ystäviä ja irtaudutaan arjesta. Toivon joensuulaisilta, että kun minut bongataan kirjastosta tai kahviloista, niin luokseni tullaan vaihtamaan ajatuksia – musiikin tehtävähän on herättää mielikuvia ja keskustelua”, kertoo Lehtimäki orkesterin tiedotteessa. Vuonna 1989 syntynyt kapellimestari ja klarinetisti Lehtimäki on vieraillut viime vuosina ahkerasti suomalaisten orkesterien edessä sekä aloitti vuonna 2018 Brinkhall soi -festivaalin taiteellisena johtajana. Huomiota hän sai johtamalla Mariinski-orkesteria muutaman minuutin varoitusajalla Turun musiikkijuhlilla vuonna 2016.