Turisteja ja jugend-saleja

Jaani Helander ja Kreeta-Julia Heikkilä tuovat konserttielämyksiä Helsingin historialliseen keskustaan.

Yksi tämän kesän uusista festivaaleista, Helsinki Chamber Music keskittyy tarjoamaan laatumusiikkia idyllisen vanhan kaupungin tunnelmassa.

Helsinki Chamber Music sai alkunsa kuten monet muutkin tapahtumat: oli unelma omasta festivaalista, jonka saisi toteuttaa alusta loppuun omalla tavallaan. Tällä kertaa unelmoijina olivat sellisti Jaani Helander ja viulisti Kreeta-Julia Heikkilä, tapahtuman taiteelliset johtajat.

”Helsingin keskikesän musiikkitarjonta on melko vähäistä festivaalien keskittyessä silloin Suomessa maakuntiin. Haluamme täyttää tätä tyhjiötä ja tarjota korkeatasoisia taidemusiikin elämyksiä kaupunkilaisille sekä Helsingissä vieraileville matkailijoille. Turistien määrä heinäkuussa on kasvussa, Helsingin hotelleihin on kahtena edellisenä kesänä tehty ennätysmäärä varauksia”, Helander kertoo.

4.–6.7. järjestettävän Helsinki Chamber Musicin taiteilijoina esiintyvät suomalaiset ja ulkomaalaiset korkean luokan muusikot, jotka Heikkilä ja Helander ovat tunteneet hyvinä ystävinä jo entuudestaan.

”Siten ryhmällä on festivaalin aikana mahdollisuus hioutua saumattomasti yhteen, ja tästä syntyvä energia tulee kuulumaan erityisellä tavalla konserteissa.”

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi