Omaa musiikkia tähän maailmaan

Maxim Larionov (vas.) ja Ossi Hiltunen saivat ensimmäiset palkinnot Uuno Klami -kilpailussa. (Larionovin kuva Tommi Mattila, Hiltusen kuva Petri Hurme.)

Lasten ja nuorten sävellyskilpailun voittajia ympäröi musiikki, josta syntyi myös tahto luoda uutta.

Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailu oli jälleen iästä riippumatta varmasti monille elämys. Osallistujista 11-vuotias Maxim Larionov voitti ensimmäisen palkinnon 10–14 -vuotiaiden sarjassa ja Larionovin äiti Maria Kamchilina-Larionova sai nauttia kilpailun tuomasta musiikkiretkestä.

”Ne kolme päivää finaaleissa olivat aivan ihania, kun sai kuunnella uutta musiikkia. Uskomatonta, että nämä pienet nuoret ovat säveltäneet todella hyvää musiikkia”, Kamchilina-Larionova virkkoo.

Helsingin konservatoriolla viulunsoittoa ja sivuaineena pianoa opiskeleva Larionov ei ole opiskellut sävellystä, mutta sai siihen esikuvan säveltävältä muusikkoisältään. Kilpailukappaleen nimi syntyi musiikin mukanaan tuomasta tunteesta.

”Sävelsin kappaletta noin puoleen väliin. Sitten katsoin sen ensimmäistä puoliskoa ja minulle tuli aika aurinkoinen mieli, vaikka katsoin sitä illalla. Joten mietin, että sävellyksen nimi voisi olla The Sunny Day. Sen jälkeen kirjoitin myös sinne sadetta, pelkkä aurinko on vähän tylsää”, Larionov kertoo.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi