”Olen kokenut seksuaalista häirintää kaikissa opiskelu- ja työpaikoissani”

87 vastaajaa musiikin alalta jakoi kokemuksensa Rondolle – kyselyn vastaukset eivät ole helppoa luettavaa.

Joulukuun alussa Rondo kysyi musiikin alan tekijöiltä ja harrastajilta, ovatko he kokeneet alalla seksuaalista häirintää tai ahdistelua. Kyselyn tulokset julkaistiin eilen artikkelissa Seksuaalinen häirintä ollut musiikin alalla yleistä.

Kyselyn 105 vastaajasta peräti 87 kertoi tarinansa. Kolme vastaajaa kertoi lyhyesti, että seksuaalinen häirintä oli ollut sekä fyysistä että verbaalista. Kuusi vastaajaa kertoi kokeneensa verbaalista seksuaalista häirintää ja loput kertoivat heihin kohdistuneista tapauksista laajemmin. Kyselyyn ei asetettu aikarajausta, joten jotkut tapauksista ovat vuosien takaa, jotkut ajankohdaltaan läheisempiä.

Julkaisemme kaikki tapauskertomukset lyhentämättöminä. Joitakin tietoja on häivytetty vastaajien identiteetin suojelemiseksi.

Toimitus toivoo, että lukijat suhtautuvat näihin vaikeisiin kertomuksiin niiden vaatimalla suurella hienotunteisuudella.

Opiskellessani konservatoriossa 60-v. teorianopettaja lähenteli ja kertoi olevansa ihastunut. Olin 19 tuolloin. Olin erittäin ahdistunut, kun jouduin käymään opettajan teoriatunneilla vielä pitkään. Ei tullut mieleenkään mennä kertomaan asiasta kenellekään.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi