Laatikko liekeissä

The Hot Box siirtyy tarvittaessa vaikka metsään. © Elina Wuethrich

Miltä näyttää ja kuulostaa paikasta toiseen liikkuva monitaiteellinen tila, jonka sisällä, päällä tai vieressä tapahtuvia esityksiä voi katsoa suorana kuva- ja äänilähetyksenä kotikoneen tai älylaitteen äärestä? Jyväskylän seudulla syntynyt ja kypsynyt The Hot Box on tällainen konsepti.

The Hot Box on puulaatikko, joka vaeltaa kerran kuussa eri alojen vierailevien taiteilijoiden valitsemiin paikkoihin. Muun muassa muusikoiden, tanssijoiden, kirjailijoiden ja kuvataiteilijoiden vuorollaan valitsemat sijainnit paljastuvat vasta monikamerakuvatun live-lähetyksen käynnistyessä. Projektin luojat ovat kitaristi Olli Hirvanen ja tanssitaiteilija Elina Wuethrich.

”Aloimme kehitellä tätä projektia noin vuosi sitten. Meillä oli Elinan kanssa oma ääni- ja liiketeos Tähtiä turkin hihasta, jossa oli lavasteena laatikon mallisia puujakkaroita. Mieleen tuli villi idea, että entä jos ne kasvaisivat jättimäisiksi. Ja siitä heräsi toinen idea, että voisiko niissä olla sisällä taiteilijoita”, Hirvanen kertoo.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lisää lukuoikeuksiasi

Seuraavat Hot Box –lähetykset: 31.3. tanssitaiteilija Teija Häyrynen ja graffititaiteilija Jerri Virtanen, 28.4. lyömäsoittaja Osmo Blomqvist, 26.5. säveltäjä/sellisti Sergio Castrillón ja tanssitaiteilija Mirva Mäkinen. Menneiden esitysten tallenteet sekä lisätietoa osoitteessa www.thb.fi